Afhængighed og hvordan afhængighed fjernes

Afhængighed

Afhængighed og hvordan afhængighed fjernes
Hypnose kan hjælpe mennesker med at overvinde deres afhængighed, ligesom det kan hjælpe med mange andre slags problemer. Man kan være afhængig af mange forskellige ting fra stoffer til hasard spil, fra Internet til porno, fra fjernsyn til rygning og mange flere muligheder. Nogle afhængighedsproblemer har også en psykisk dimension, så de er generelt alle psykiske afhængighedsproblemer. Materielt baseret afhængighed som stoffer, rygning eller alkohol er eksempler på dem, som har en psykisk dimension. Men grunden til at mennesker bliver afhængige, er fordi de oplever, at de får det bedre igennem indtagelse af stoffet. Når man er afhængig af et stof, er det fordi det enkelte individ oplever et godt emotionelt stadie og deres underbevidsthed bliver programmeret til at de tror, at afhængigheden er en god vejviser til dette gode emotionelle stadie.

Et eksempel kan være i de perioder, hvor du er emotionelt nedtrygt, at du kan opleve det som noget positivt at se TV. Du tænker ikke på de problemer du har mens du ser TV, du nyder derfor disse perioder og du vil føle dig afslappet. Med tiden vil du have gentaget det samme gang på gang, så din underbevidsthed danner et billede af, at se TV vil få dig til at føle det godt. Du har nu helt ubevidst startet med at bruge meget længere tid på at se TV. Det når et stadie hvor det forhindre dig i at gennemføre dine daglige pligter, og du begynder at bruge mindre tid på andre ting som du nyder, og til sidst vil dit liv blive styret af din afhængighed. Når du finder ud af, at dit TV er blevet en genstand, der ikke kan separeres fra dit liv, er det for sent – du er afhængig.

Der er 2 tilgangsmuligheder når det kommer til afhængighedsbehandling. Den ene er psykologisk, hvis afhængigheden har en psykologisk dimension, og den anden er adfærd, hvor det vigtigste er adfærdsbehandlingen. I den psykologiske behandling er målet at minimere lysten i din krop til at bruge det emne/middel, som du er afhængig af. I adfærdsbehandlingen er målet at minimere lysten i din underbevidsthed til at bruge det emne/middel, som du er afhængig af.

Hypnose er en meget brugbar metode til at behandle for adfærd, fordi det hjælper dig med at ændre din opførsel og tanker. Ved hjælp af hypnose kan du simpelthen ændre din måde at tænke og agere på. Grunden til at hypnose er så succesfuldt, er fordi det klargører dit sind fra alle de udefrakommende påvirkninger, og du kan kommunikere frit og effektivt med din underbevidsthed, hvor du vil kunne kontrollere dine tanker og organisere disse nemmere og mere effektivt. Du kan lærer hvordan man opbygger et nyt tænkemønster, som er et af de sværeste elementer i afvænning af afhængighed. At være afhængig er ikke en proces, der kan klares på kort tid, men det indebære at man afgiver de faktorer som gør, at man er afhængig og derved er uafhængig resten af livet. Det at holde sig ren fra afhængighedsfaktoren kræver en ændring af ens tænkemåde.

Din underbevidsthed har dannet et fiktivt billede af, hvordan det føles at have det godt, som er forbundet med din afhængighed, og at opgive dette fiktive billede i din underbevidsthed og i stedet kunne modtage de rigtige signaler af ”Hvad får mig til at føle som om jeg har det godt?” Din underbevidsthed skal være i stand til kun at modtage de signaler, som du ønsker at lytte til, som er sandheden om at du ønsker at slippe af med din afhængighed, og at denne ikke er en medfaktor til at du har det godt.

Hypnose vil hjælpe dig med at modtage klare signaler. Terapien ville hjælpe dig med at nå din underbevidsthed og hypnotisøren vil give dig gode forslag som kan indstille dit sind til at organisere dine tanker med en meget mere klar vision. Først vil du opnå et stadie, hvor du kan direkte kommunikere med din underbevidsthed. Når du har nået dette stadie, vil du have en chance til at ændre på de forkerte mønstre, som din underbevidsthed har dannet. Du vil ved hjælp af hypnotisøren overbevise din underbevidsthed om, at du kan gøre det uden det element, som du er afhængigt af. Du vil være i stand til at differentiere fra det gode emotionelle stadie du kender fra fantasien i forhold til det virkelige gode emotionelle stadie. Når du har succes med at lave denne differentiering, vil du nemt være i stand til at modstå din afhængighed.

Glem ikke at afhængighedsbehandling er en sum af professionel hjælp og en stærk vilje. Hvis du er fast besluttet på at overvinde din afhængighed, vil hypnose hjælpe dig mere end du kan drømme om. Det er en af de mest effektive måder at slippe ud af en langvarig afhængighed, fordi det hjælper dig med at eliminere din psykologiske lyst til elementet, du var afhængig af.