FOBI

FOBILider du af flyskræk, klaustrofobi eller højdeskræk, eller er du bange for edderkopper? Så er du én af de ca. 750.000 danskere, som lider af en fobi. Hypnose er yderst effektivt mod fobier og giver et hurtigt resultat.

Fobier kan opdeles i tre forskellige hovedgrupper:

• Faktuelle fobier – du kender både angst og årsag
Du ved præcis, hvad du er bange for, hvornår din frygt opstod, og hvornår du mærker angsten. Du kan fx være meget nervøs for at køre i bil, fordi duFOBI engang har været udsat for et trafikuheld.

Enkelfobi – du kender angsten men ikke årsagen
Lider du af en enkelfobi, ved du godt, hvad du er bange for – men du forstår ikke hvorfor. Du kan fx være bange for hajer, selvom du aldrig har været syd for grænsen.  Angsten kan være så overvældende, at du helt undlader at gå i vandet.

Enkelfobier kommer i mange forklædninger. Fælles for dem er, at du bruger utroligt meget energi på at spekulere på, hvordan du kan undgå forskellige situationer. Energi, som kunne anvendes positivt i stedet.

• Eksistentielle fobier – social angst

Denne fobi er mere gennemgribende end de øvrige to fobityper. Den handler om selve det at være til.
Eksistentiel fobi dækker over en generel angst, der eskalerer over længere tid. Måske har du grundlæggende en angst for andre mennesker, som udmønter sig i stress, hjertebanken og svedeture, når du er sammen med andre.
» Læs mere om angst

Der findes omkring 530 ”officielle” former for fobier.