Hvad er Hypnoterapi og hypnose??

Hypnoterapi er hypnose (den afslappede mentale tilstand kombineret med terapi)
Al hypnoterapi er selvhypnose, hvilket betyder, at kun en person der selv vil, kan hypnotiseres. Hypnose kan sammenlignes med den tilstand, man er i, når man dagdrømmer (eller “falder i staver”). Man er fuldstændig bevidst om alt, hvad der foregår, samtidig med at forestillingsevnen (fantasien) er på sit højeste. I denne tilstand er det underbevidste sind meget modtageligt for positive forslag og ideer (suggestioner). Disse benyttes især til at ændre vaner og uhensigtsmæssige tankemønstre, hvis der ikke umiddelbart er en bagvedliggende årsag.

Hvad er hypnoterapi så?

I hypnoterapi arbejdes der både med suggestioner og terapi under hypnose. Terapi redskaberne er hentet fra f.eks gestalt- eller indre-barn-terapien og omfatter bl.a. også reframing teknikker, regression og progression. Hypnoterapi har vist sig utrolig effektiv til ændring af gamle vaner, fastlåste holdninger samt behandling af uønskede følelser og adfærdsmønstre.

Hypnoterapi er korttids terapi.
I de fleste tilfælde er 2 – 3 behandlinger nok. Enkelte bliver dog problemfri efter bare 1 behandling, og andre har måske brug for 5 behandlinger. Vægttab er dog typisk et længere varende forløb.
Ændringen er varig og påvirker dit liv positivt, ofte også på andre områder end forventet.

Hypnoterapi og hypnose Hypnose er hverken magi eller overtro, som mange mennesker fejlagtigt går og tror, det er en ganske naturlig egenskab vi alle har til at gå i trance som bruges.
Du behøver faktisk ikke at tro på at det virker, det er nemlig kun et spørgsmål om vilje og samarbejde mellem dig og hypnotisøren.
Dermed også sagt at du kan ikke hypnotiseres mod din vilje.

Det er vigtigt at forstå, at hypnotisøren ikke har en eller anden magisk evne, men at det derimod er ren teknik der får dig ind i trance. Det er derfor heller ikke hypnotisøren der helbreder eller løser dine problemer, men dig selv, det gør du ved hjælp af de positive forslag (suggestioner), som hypnotisøren giver dig under hypnosen.
Med andre ord kan man sige at hypnotisøren rækker dig værktøjet, så du kan reparere eller fjerne problemerne.

I øvrigt er hypnoterapi helt uden bivirkninger og derfor ganske ufarligt.
Hypnoterapi vil som regel ikke blive udført, hvis du er i mental ubalance eller er under medicinsk behandling.

Sådan føles hypnoterapi.
Under hypnosen vil du føle en ro og afslappethed i din krop, din koncentration og kreativitet bliver forstærket, du kan hele tiden følge med i alt hvad der foregår, dvs. at du har hele tiden har fuldstændig kontrol over situationen, du kan derfor også til en hver tid afbryde behandlingen hvis du ønsker det.