Rygestop

Rygestop er vigtigt da cigaretrygning er den største årsag til undgåelige dødsfald, og det forventes at det bliver årsagen til omkring 450 millioner dødsfald i de næste 50 år. På trods af den viden, at cigaretrygning er forbundet med forfærdelige sygdomme (hjerte-kar-sygdomme, kræft), ryger folk og har overbevist sig om, at de har brug for cigaretter. Mennesker, der ryger, påstår at cigaretter hjælper dem til at klare stress. Rygere siger ofte, at de ikke kan komme igennem en arbejdsdag uden en cigaret pause. At de ikke kan klare en social situation uden en cigaret. At de ikke kan køre bil uden en cigaret.Forståelse for nikotinafhængighed:

Rygning skaber nikotin receptorer i hjernen. Nikotin stimulerer disse receptorer og producerer en øjeblikkelig frigivelse af dopamin, hvilket fører til øjeblikkelig årvågenhed og opstemthed. Hver cigaret øger graden af afhængighed på et neurologisk niveau. Nikotin afhængighed udvikler sig, når det centrale nervesystem ikke kan reproducere denne effekt af sig selv og den rygende person får abstinenssymptomer. Det er nødvendigt for den person, der ryger regelmæssigt at fodre disse nikotin receptorer og for at undgå nikotin abstinenser.

Rygning  i sig selv er ikke bare en neuro-kemisk afhængighed. Rygning er en rituel form for selv hypnose. De fleste rygere er mere afhængige af ritual rygning snarere end blot af nikotin. Nogle rygere praktiserer et kompleks ryge ritual, hvor de skal trykke på pakken en række gange, åbne pakken, tage en cigaret, vende den om, genindsætte den ”heldige” cigaret omvendt, for til sidst at tage en anden cigaret og tænde den.

<h>Rygestop</h1>

Rygestop med hypnose

Rygestop med hypnose

er en effektiv og unik tilgang til behandling af cigaret-afhængighed. Hypnotisørens arbejde med at hjælpe en ryger til at blive en ikke-ryger, består i at vende denne negative tilstand af selvstændige hypnose ( “Jeg har brug for en cigaret for at komme igennem min arbejdsdag”) og ændre det underbevidste sind, til hvordan en ikke-ryger klarer stress. Hypnotisøren skaber et nyt tankemønster ved hjælp af positive forslag om at erstatte rygning med sunde, behagelige, producerende aktiviteter.
Den indledende samtale med hypnotisøren bør afsløre årsagerne til, at klienten føler, han eller hun har brug for cigaretter. I løbet af denne samtale, forklarer klienten for hypnotisøren, hvorfor han eller hun mener, at en cigaret er en nødvendig del for at kunne udføre de daglige opgaver. Klienten skal oplyse, hvor mange cigaretter, han eller hun ryger på en typisk dag, og også hvor mange cigaretter han eller hun ryger i løbet af en høj stress periode. Hypnotisøren og klienten vil drøfte specifikke oplysninger om hypnose som en metode til rygestop.

En hypnotisør kan ikke autoritativt instruere en persons bevidste vilje til at holde op med at ryge, men kan snarere øve indflydelse gennem det underbevidste sind med positive forslag til sunde overlevelsesmekanismer på de tidspunkter, hvor trangen til en cigaret er mest fremtrædende. Hypnose får adgang til det underbevidste sind, og giver forslag til positive ændringer i adfærd. Hypnose til rygestop fremmer ændringer i det underbevidste sind ved at fjerne de følelsesmæssige og fysiske behov for cigaretter.

Hypnose kan bruges sammen med brug af nikotinplastre, receptpligtig medicin, akupunktur, og andre terapeutiske behandlinger. Hypnose er den mest effektive metode til at udløse nervesystemet naturlige ressourcer til at opfylde de samme behov som cigaretter, og dermed fjerne behovet for kemisk stimulanser til hjernen og kroppen med nikotin.

Succesraten for hypnose som et værktøj til rygestop afhænger af klientens motivation til at holde op med at ryge og håndtere nikotintrang. Tilbagefald i dagene, ugerne og månederne efter rygestoppet kan forebygges med held ved hjælp af opfølgende møder med hypnotisøren. Disse opfølgningsmøder kan også forhindre vægtøgning, en fælles bivirkninger ved rygestop. Rygestop kan være definitivt, og tilbagefald forebygges, gennem fortsat selv-hypnose; en person kan hente afslappende musik og ordre rygestop- terapi online via denne hjemmeside (kommer senere).

Læs Din lille rygestop guide med gode råd til at forøge din røgfrihed her.

Læs mere på: http://www.hypnose-info.dk/rygestop/rygestop/