Trance

Trance og hypnose og er navne for en naturlig tilstand af bevidsthed, hvor sindet bliver afslappet og mindre analytiske end i vågen tilstand, ind i, hvad man kunne kalde “passiv opmærksomhed”. Hvis du nogensinde er blevet så fordybet i et tv-program, som du har mistet overblikket over tid eller ikke høre dit navn, når du bliver kaldt på, du er fortrolig med hypnose. Hvis du nogensinde har kørt en bil og nået din destination uden at huske hvordan du kom der – har oplevet automatiske kørsel, som er en trancetilstand.

Under trance er sindet indad fokuseret

og kun passivt opmærksomme på det ydre miljø. Endvidere er det langt mere modtagelig over for forslag end sædvanligt, inden for visse grænser bliver man mindre kritisk af indgående information. Det skal dog nævnes, at en person ikke handler på en måde, der strider mod deres egne dybtfølte værdier. Lejlighedsvis folk havnen misforståelser omkring hypnose og trance, fordi film.

Trance

Klar til at gå i trance?

og science fiction thrillers tider skildrer hypnose som et middel, som en skruppelløs person kan opnå kontrol over en anden. Det er simpelthen Hollywood drama og ikke virkeligheden. Hypnose er ikke noget, at en anden person gør til dig uden dit samarbejde, og hvis du virkelig ikke ønsker at blive hypnotiseret ingen kan pålægge trancetilstand på dig mod din vilje. Vores sind er nogensinde årvågne – selv i trance – for at beskytte os mod opfattet fare.
Den åbne modtagelighed i sindet, der ledsager trance effektivt kan kanaliseres at fremme positive og ønskede forandringer inden for individer. Dette er formålet med trance og hypnose – at udnytte sindets evne til at “drømme en anden drøm” med en sådan lidenskab og overbevisning, at meningsfuld og varig ændring bliver muligt inden for dem, der oprigtigt søger at vokse og ændre deres adfærd eller fremtidsudsigter. Hypnose kan udnyttes effektivt til at fjerne uønskede vaner, overvinde frygt og fobier, for at forbedre selvtillid, til at huske tidligere traumer samtidig udvikle mere effektive strategier til at håndtere dvælende eftervirkninger, og for at indgyde healing billedsprog. Det er blevet anvendt på tidspunkter med dramatiske resultater, for eksempel hypnoterapi er blevet brugt som en erstatning for anæstesi under kirurgi eller for at reducere størrelsen af ​​tumorer hos kræftpatienter. Se bare Dr. John Butlers program i channel 4 http://www.youtube.com/watch?v=-s5OFD8uTpU