SPØRGSMÅL OG SVAR

SPØRGSMÅL OG SVARDe ti oftest stillede spørgsmål om hypnose


Hvad er hypnose?

Hypnose er et værktøj, som kan skabe positive forandringer på en nem, hurtig og effektfuld måde. Det er som at dagdrømme. Under en hypnose-session forbliver du vågen, samtidig med du føler dig afslappet.

Kan alle mennesker hypnotiseres?SPØRGSMÅL OG SVAR
Alle mennesker kan hypnotiseres, hvis de selv vil. Du skal blot bruge din forestillings- og koncentrationsevne, slappe af og have tillid til hypnotisøren.

Hvad sker der under selve hypnosen?
Når du er i hypnose, er du helt afslappet, og dine sanser er ekstra skærpet. På den måde når du dybt ind i underbevidstheden. Her kan du skabe den forandring, du ønsker, og den vil fremover indgå som en naturlig del af din hverdag – uden at du behøver tænke over det.

Mister jeg kontrollen under hypnose?
Du mister aldrig kontrollen over dig selv og kan afbryde behandlingen, hvis du har brug for det. Du kan heller ikke ‘lokkes’ til at fortælle eller gøre noget, som du ikke ønsker.

Er der risici forbundet med hypnose?
Hypnose er ikke farligt og kan ikke skade dig hverken fysisk eller psykisk. Er du i medicinsk eller terapeutisk behandling, bør du dog altid spørge din læge til råds, inden du påbegynder hypnosebehandlingen.

Kan jeg kombinere hypnose med anden behandling?
Hvis du er i behandling for en fysisk lidelse eller psykisk sygdom og fx får antidepressiver mod depression, bør du altid rådføre dig med din læge, inden du beslutter dig for hypnose.

Hvor mange sessions skal jeg have?
Antallet af sessions afhænger af problemets omfang og din modtagelighed for selve hypnosen, så det er svært at sætte et helt præcist tal på. Men du skal som regel have minimum 2 sessions, for at nå det ønskede resultat.

Hvordan foregår en hypnose-session?
Den første session er lidt længere end de efterfølgende, og varer typisk fra 1,5 til 2 timer. Vi starter med en snak om forløbet, og hvad du vil opnå. Herefter fokuserer vi på selve trancedelen: dyb hvile, fredfyldt afspænding og kontakt til hypnotisøren. Efterfølgende sessions varer ca. 1 time

Hvad menes der med ‘trance’?
Der er intet mystisk ved ‘trance’. Ordet dækker over, at din opmærksomhed er intenst fokuseret. Det samme sker, når du er dybt optaget af en bog eller dagdrømmer hjemme i sofaen.

Hvad kan jeg bruge hypnose til?

Hypnose er en anerkendt behandlingsform i mange lande og bruges til behandling af utallige problemer, som fx: angst, stress, sorg, smerte og fobier. Hypnosebehandling kan også ændre på dine dårlige vaner, som fx rygning eller neglebidning. Endelig er hypnose et kraftfuldt redskab til at optimere dine mentale ressourcer.