Selvtillid med hypnose

Selvtillid er en attitude, der tillader et menneske at have positive og realistiske forestillinger om sig selv og sin situation. Mennesker med selvtillid stoler på deres egne evner, har en vis fornemmelse af kontrol med deres eget liv og tror på, at de vil være i stand til at gøre hvad de realistisk ønsker og forventer af livet. At have selvtillid betyder ikke, at være i stand til at gøre alting. Mennesker med selvtillid, har forventninger, der er realistiske. Selvom nogle af forventningerne ikke bliver indfriet, fortsætter disse mennesker med at være positive og med at acceptere sig selv.

Mennesker der har fået bekræftelse på, at de er gode nok fra deres forældre, skolen og vennerne, har et grundlæggende god selvværd. Det betyder ikke, at disse mennesker ikke undertiden kan føle mindreværd og usikkerhed, men de finder ret hurtigt igen den indre bekræftelse på, at være ok.
Mennesker med lav selvtillid, er overdrevet afhængige af andre menneskers godkendelse af, hvad de foretager sig, for at kunne føle sig godt tilpas og acceptere sig selv. Disse mennesker undgår at tage chancer fordi de frygter nederlag. Generelt forventer de ikke at have succes og ignorerer komplimenter. For mennesker, der ikke, af forældre, skolen og vennerne, har fået tilstrækkelig bekræftelse på, at de har værdi, skal der mindre til, før de “vælter” og kommer til at opleve negative begivenheder som en bekræftelse på, at de ikke er noget værd, og en negativ ond “selvværds-cirkel” kan opstå. Det kan betyde, at de ubevidst kommer til at opsøge begivenheder og mennesker, som kan bekræfte det negative selvbillede.

Selvagtelse og selvtillid er væsentlig for menneskelig fremgang. Selvagtelse er grundlæggende for menneskelige forhold, ambitioner og mål, selv for helbredet. En person må kunne lide, respektere og beundre den person, som han/hun ser i spejlet.
Selvtillid er nødvendig for præstationer; ikke desto mindre kræver det selvagtelse at være effektiv.

Livets begivenheder, i barndommen eller i de voksne år, kan skade selvagtelsen og ødelægge selvtillid i alle og enhver. Chancerne for at nå sit fulde potentiale kan således blive minimeret. Fortidens negative programmering fra fordømmende forældre, lærere, familie eller kammerater kan hæmme fremskridt.

Hypnose og hypnoanalyse kan afsløre årsagerne, skabe forståelse og dæmpe selvusikkerheden og mistroen til sig selv og gøre det muligt for den enkelte at opnå sit potentiale.